Úvěr na směnku

Úvěr na směnku je nejrychlejším a nejjednodušším způsobem, jak získat úvěr. Získáte ho v bankovních, ale i nebankovních společnostech, a to už i za několik minut. Stačí když si najdete věřitele, vyplníte směnku a půjdete na vybranou pobočku bankovní nebo nebankovní společnosti, kde Vám dají peníze ihned v hotovosti.

Čím ručíte?

Dlužník nepotřebuje doklad o příjmu, ručitele ani zastavovat nemovitost. Nemusíte ani dokladovat účel úvěru. Důvodem je, že ručíte samotnou směnkou, která je chráněna zákonem.

Kdo získá úvěr na směnku?

Úvěr na směnku může získat opravdu kdokoliv. Nezáleží, zda jste důchodce, nezaměstnaný, žena na mateřské dovolené nebo vyděláváte minimální mzdu. Jediné co potřebujete je sehnat si věřitele, který Vám bude ochoten poskytnout úvěr, což může být obtížnější pokud patříte do rizikové skupiny, ale nemožné to není, protože věřiteli ručí zákon, že o své peníze nepřijde.

Pořádně však zvažte, zda se Vám takový úvěr vyplatí. Pokud si nejste jisti, že budete schopen splácet úvěr na směnku, raději zvažte jinou formu úvěru, protože následky pro Vás mohou být opravdu velké. Zákon dává věřiteli právo na vymahatelnost. Stačí, pokud předloží směnku soudu a ten Vám vydá platební příkaz.

Co je směnka?

Směnka je písemný závazek, že majiteli bude uhrazena dohodnutá částka v dohodnuté lhůtě stanovené na směnce. U nás platí směnečný a šekový zákon č.. 191/1950 Sb. Směnku také můžeme považovat za cenný papír, takže s ní můžete libovolně obchodovat - prodávat a nakupovat.

Aby byla směnka platná a mohl Vám být úvěr poskytnut, musí směnka obsahovat:

- Označení, že jde o směnku, pojaté do vlastního textu listiny v jazyce, ve kterém je směnka napsána
- Datum a místo vystavení směnky
- Datum splatnosti směnky
- Částku, na kterou je vystavena s měnou
- Jméno plátce (v případě cizí směnky)
- Jméno komu se vyplatí
- Místo uhrazení
- Jméno, adresa a podpis vystavitele směnky